dinsdag 21 juni 2011

Lost for words

Ik doe gewoonlijk niet mee aan awards weggeven of ontvangen, nu dus ook niet :-) maar ik wil wel een blog onder de aandacht brengen.

Ik had er vandaag opeens weer 2 volgers bij gekregen en dan ga ik natuurlijk even kijken wie dat zijn en wat ze maken. Mijn mond viel open, wat een fantastische mooie creaties zag ik. (Balen dat het in het Turks is en door de Google vertaler word je ook niet veel wijzer)

Neem snel een kijkje op de blog van hobilerim ve ben en kijk je ogen uit.

Groetjes, Monique

maandag 20 juni 2011

Ik geef je een roosje mijn roosje

Dit patroon gebruik ik meestal om een roos te haken.

Ik heb de roos bevestigd aan een veiligheidspeld zodat ik het overal op kan dragen.





vrijdag 17 juni 2011

Zal ik of zal ik niet

Oh ik vind het vreselijk om mezelf op foto terug te zien en heb dan ook lang geaarzeld of ik deze foto wel zou posten. Ik moet wel wil ik mijn zomerhoedje kunnen laten zien. Ik heb niks waar ik het hoedje op kan zetten behalve mijn eigen hoofd.

Ik stel het nog even uit hoor.

Ik heb hetzelfde patroon gebruikt als Annelies, behalve dat ik de rand anders heb gemaakt. Hij is iets ruim uitgevallen. Ik heb een dubbele draad van phil cotton 3 gebruikt en haaknaald 5. Een bloem moet ik nog haken.

Heb nog even geduld, de foto komt zo.

Het is voor mij belangrijk als ik in de zon zit, dat mijn gezicht zoveel mogelijk bedekt is omdat ik een huidaandoening heb die verergert in de zon. Daarom deze zomerhoed. Ik ben eigenlijk helemaal geen hoeden type. In de winter draag ik nooit een muts, ik draag ook nooit een pet,

Maar nu dus wel een zomerhoed!

Ik ga het doen, nee ik durf niet, ach stel je niet aan, oke ik doe het...............


Groetjes, Monique

donderdag 16 juni 2011

Wie weet

waar ik in Amsterdam terecht kan voor clover haaknaalden.

Ik ga zaterdag mijn vader in Amsterdam bezoeken en dacht dan kan ik gelijk wat clover naalden kopen.
Ik heb laatst een paar clover naalden via internet besteld maar ik mis nog een aantal nummers.

Ben benieuwd of jullie weten waar ik terecht kan. Alvast bedankt.

Groetjes, Monique

maandag 13 juni 2011

Cupcake a la Karin


Helaas is mijn cupcake niet zo goed gerezen als die van Karin, hij is van boven een beetje plat gebleven maar he, ik heb nog nooit 2 identieke cupcakes de oven zien uit komen toch? (Karin bedankt voor je hulp. Aan jou ligt het niet hoor!).

Ik heb er een pannelap van gemaakt. De achterkant heb ik helemaal oranje gehaakt en later aan elkaar gehaakt. Hier mijn 3 pannenlappen/pannenonderzetters bij elkaar.

Groetjes, Monique

zondag 12 juni 2011

Teleurstelling

Dames, helaas moet ik jullie uit de droom helpen en mezelf helemaal. Het is niks geworden met mijn vorige project. Ik heb het al weer uitgehaald. Sommige onder jullie dachten dat ik iets uit het blote hoofd aan het haken was, maar zo ver ben ik nog lang niet. Zelfs met een patroon lukt het mij niet, zie je wel.

Dit was het wat ik wou maken een leuk topje.

Ik had het onderste gedeelte al klaar. Je begon met 4 vierkanten te haken (ik snap trouwens niet waar die 4 vierkanten op de foto zitten) en die vervolgens aan elkaar te haken. Het leek wel een tent zo groot terwijl ik de beschrijving helemaal heb opgevolgd. In het patroon stond zelfs hoe groot het vierkant op een bepaald moment moest zijn en dat was bij mij ook het geval. Vandaar dat ik goede moed had. Waarschijnlijk is het katoen wat ik gebruikte toch niet geschikt of had ik een veel kleinere haaknaald moeten gebruiken.

Nou ja, misschien lukt het me ooit nog eens een kledingstuk te haken. Ik denk dat ik volgende keer precies hetzelfde garen als van het patroon ga gebruiken.

Nu wacht ik maar tot dat Annelies het patroontje van haar vestje heeft uitgeschreven. (Sorry Annelies ik wil je niet opjagen hoor, ik wacht geduldig af ;-))

Groetjes, Monique

zaterdag 11 juni 2011

Voorproefje

van het project waar ik momenteel mee bezig ben. Ik weet nog niet of het wat gaat worden.
Nog even verder haken en dan weet ik of het ergens op lijkt of niet anders haal ik het weer uit. Wordt vervolgd.


Groetjes, Monique

donderdag 9 juni 2011

Tussendoortje

Ik ben al een paar dagen met een project bezig toen opeens mijn plastic haaknaald brak. Ik had maar 1 nummer 6 naald dus kon ik niet meer verder. Op internet gekeken en ik heb gelijk maar een paar clover naalden besteld. Hopelijk ontvang ik ze vandaag.

Ik wou natuurlijk wel wat te haken hebben dus heb ik nog maar een onderzetter gemaakt. Die vorige was heel leuk, maar de kleuren roze, wit en groen staan niet echt in mijn keuken dus heb ik dezelfde kleuren gebruikt als mijn planten hoesjes.

De kleur is hier niet optimaal maar dat komt door de zon.


Zo is het één geheel

Het patroon komt via de site van Dorien

Groetjes, Monique

woensdag 1 juni 2011

13 vierkantjes verder

en de tas is klaar.

Ik ben zelf niet zo een fan van acryl dus was ik aangenaam verrast toen ik deze dikke 100% katoen bij de wibra zag liggen. Omdat het een eenmalige actie was en op is op, heb ik maar gelijk genoeg ingekocht.

De tas is behoorlijk groot uitgevallen maar hij voelt zo heerlijk dik en zacht aan. Nu moet ik alleen nog een stofje kopen om hem te voeren.

 Het is alleen de vraag of ik hem ga gebruiken. Ik weet niet wat dat is met mij maar dat heb ik heel vaak, dan heb ik iets gehaakt en daar ben ik dan wel tevreden over hoor maar op de een of andere manier weet ik niet of ik het wel draag omdat het niet echt bij mij past of dan is de kleur niks voor mij of het deken te klein voor mijn bed en ga zo maar door. Vermoeiend he! Maar ach, zolang ik maar plezier heb!

Nou, ik ga niet verder zeuren, hier is mijn tas.


Groetjes, Monique
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...